U Krbu 45/521, 108 00 Praha 10 – Malešice

Gastro junior – Bidvest cup 2013/2014

Semifinále

Semifinále proběhlo ve dnech 16. až 17. října 2013 na Střední škole hotelnictví a gastronomie SČMSD Klánovice.

Soutěžní úkoly

Obor kuchař

Příprava 4 porcí moderního teplého pokrmu s přílohami. Základní surovinou je zvěřina – prase divoké. Soutěžící bude pracovat s kýtou bez kostí a hřbetem bez kostí. Součástí úkolu je zapracování dvou tajných surovin ze spotřebního koše.

Obor číšník

Příprava nealkoholického a alkoholického punče po 2 porcích včetně přípravy ozdob a servisu před zraky hostů. Součástí úkolu byla i komunikace v cizím jazyce po ukončení soutěžních úkolů.

Obor cukrář

Příprava 4 porcí teplého nebo studeného moučníku za použití modrého máku v časovém limitu 45 minut. V moučníku musel být mák tepelně zpracovaný. Moučník musel obsahovat surovinu z tajného koše a byl součástí tříchodového restauračního menu pro mezinárodní klientelu.

Naší školu reprezentovali:

Obor kuchař 

  • ŠMEJKAL JIŘÍ, K3D
    Pracoviště: restaurace Aureola
    Trenér: Bc. Kánská
    Výrobek: Pečený kančí hřbet na jalovci s kroketou z dančí kýty,obalenou v mandlových lupínkách, kaštanové pyré s houbovou palačinkou, baby kapustou glazovanou na slanině s rakytníkovou omáčkou
    umístění: stříbrné
  • TÝČ ONDŘEJ, K2C
    Pracoviště: hotel InterContinental
    Trenér: J. Kejmarová
    Výrobek: Kančí velington-ragout z lesních hub a kančí kýty, dýňové pyré, fazolové lusky a vinný demi glace
    Umístění : zlaté

Obor cukrář 

  • DVOŘÁKOVÁ BOŽENA, P1A
    Pracoviště: cukrárna Viktoria
    Trenér: Bc. Šedivý
    Výrobek: Pistaciový fondán s makovou náplní, vanilkovou zmrzlinou, višněmi marinovanými ve francouzském ponesu, dekorací ze sušeného pomeranče, karamelové tyčinky s mákem, pistáciemi a čokoládou Macho.
    Umístění: bronzové umístění

Všichni soutěžící postoupili do finálového kola, které se uskutečnilo v Brně od 16. do 18. 1. 2014.