U Krbu 45/521, 108 00 Praha 10 – Malešice

Certifikáty a ocenění

Naše škola i její žáci získali mnohá ocenění.

Certifikát stvrzující vysokou kvalitu vzdělávání v oboru gastronomie

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky (AKC ČR) ve spolupráci se Světovou asociací kuchařů
a cukrářů (WACS)
se rozhodla každoročně vyhlašovat a oceňovat prestižní gastronomické a hotelové školy v České republice.

Dne  29. září 2014 obdržela naše škola certifikát pro odborné školy, které dosahují nadstandardních výsledků v přípravě svých žáků v oboru kuchař a cukrář a jejich vzdělávání v gastronomických oborech je považováno rovněž za nadstandardní. V roce 2018 naše škola tento titul obhájila a certifikát znovu zísala.

Dne 11. ledna 2022 ředitelka školy Mgr. Kateřina Mrvová převzala Certifikát stvrzující vysokou kvalitu vzdělávání v oboru gastronomie z rukou prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR pana Bc. Miroslava Kubece. Platnost certifikátu, který naše škola získala, je prodloužena do roku 2024. Tento certifikát získáváme opakovaně jako jediná pražská škola zřízená HMP.

 

Ucházet se o tento certifikát může škola, která je členem AKC ČR a dosáhla se svými žáky vynikajících výsledků nejen v oblasti vzdělávání a odborných praxí, ale obdržela také zlaté medaile na nejprestižnějších soutěžích v České republice či na soutěžích pořádaných Světovou asociací kuchařů a cukrářů.

 

Soutěž "O nejlepší školní oběd 2013"

Naše škola zvítězila ve finále 4. ročníku soutěže o nejlepší školní oběd.

  • Finále se konalo dne 27. 8. 2013 v prostorách školní jídelny ZŠ Chelčického, Praha 3.
  • Soutěž pořádala Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR a Společnost pro výživu.
  • Soutěž se konala v rámci preventivního projektu VZP „Žij zdravě“ a záštitu nad ní převzal MHMP.
  • Odborná porota vybrala deset školních jídelen z rekordního počtu 88 přihlášených.
  • Jídla musela obsahovat drůbeží maso a nesměla přesáhnout normou daný limit 34 Kč.
  • Recepty hodnotila porota dle vhodnosti použitých surovin, technologického postupu přípravy, vzájemné sladěnosti výběru potravin, chutě i barvy a nutričního hlediska.
  • Porotu tvořili zástupci Magistrátu hl. města Prahy, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Ministerstva zdravotnictví ČR, Asociace kuchařů a cukrářů, Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR a žáci školy.

Vítězné soutěžní menu

  • Polévka z červené řepy s tvarohovými nočky
  • Konfitované kuřecí prso á la bažant v anglické slanině, bramborovokapustové puré a glazírovaná červená cibulka
  • Jahelník se švestkami a jablkošvestkovou omáčkou

Článek na www.novinky.cz

Škola roku 2010

Dne 26. listopadu 2010 na své 5. konferenci vyhlásila Asociace hotelů a restaurací ČR poprvé cenu v nové kategorii Škola roku. Ucházet se mohly všechny školy, které jsou členy tohoto profesního sdružení. Udělení této ceny je chápáno jako ocenění práce pedagogických pracovníků, profesionality výuky, profesní angažovanosti žáků a propojení teorie s praxí.