U Krbu 45/521, 108 00 Praha 10 – Malešice

Maturitní zkoušky 2023 / 2024

 


 
ČETBA K MATURITNÍ ZKOUŠCE
 
Upozorňujeme maturanty přihlášené k ústní maturitní zkoušce z ČJL na termín JARO 2024, že do 31. 3. 2024 je nutno odevzdat SEZNAM ČETBY.

 

Harmonogram maturitních zkoušek jaro 2024

 

Společná část

  • didaktické testy

2. a 3. května 2024   

Profilová část - nástavbové studium - obor Podnikání

  • písemná maturitní práce z ČJ
  • písemná maturitní práce z cizího jazyka

23. dubna 2024 8:00 hod.
25. dubna 2024 8:00 hod. 
 
  • písemná zkouška z účetnictví

7. května 2024 8:00 hod. 

  • praktická zkouška

6. května 2024 8:00 hod. 

  • ústní zkouška

20 . -  24. května 2024

Profilová část - obor gastronomie

  • písemná maturitní práce z ČJ
  • písemná maturitní práce z cizího jazyka

23. dubna 2024 8:00 hod.
25. dubna 2024 8:00 hod.
 
  • losování praktické zkoušky


21. února 2024

  • praktická zkouška

16. - 18. dubna 2024

  • ústní zkouška

20 . -  24. května 2024

 

 

Uzavření známek za 2. pololetí: 24. dubna 2024 (16:00 hodin)

 

Odevzdání přehledu četby vyučujícímu LEV: do 31. března 2024

Podmínky výběru četby do seznamu jsou uvedeny ve školním seznamu četby 

- Školní seznam četby k maturitě

- Seznam četby - formulář k vyplnění

 

Slavnostní předávání maturitních vysvědčení

30. května 2024 - Vršovický zámeček

Obsah maturitní zkoušky

Obor vzdělání s maturitní zkouškou 65-41-L/01 Gastronomie

Společná část

  • Český jazyk a literatura - didaktický test
  • Cizí jazyk nebo Matematika - didaktický test

Profilová část

  • Český jazyk a literatura -  ústní zkouška
  • Cizí jazyk - ústní zkouška
  • Teoretická zkouška z ekonomických předmětů (Ekonomika, Evidence hospodaření, Marketing a management) – ústní forma
  • Praktická zkouška z odborných předmětů (Provoz v gastronomii, Výroba a odbyt v gastronomii, Výroba pokrmů, Technika odbytu, Nauka o výživě)

Nabídka nepovinných zkoušek – profilová část

  • Anglický jazyk – ústní forma
  • Německý jazyk – ústní forma
  • Matematika – písemná forma

Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání

Společná část

  • Český jazyk a literatura - didaktický test
  • Cizí jazyk nebo Matematika - didaktický test

Profilová část

  • Český jazyk a literatura - ústní zkouška
  • Cizí jazyk -  ústní zkouška
  • Teoretická zkouška z ekonomických předmětů (Ekonomika, Management a marketing) – ústní forma
  • Účetnictví – písemná forma 
  • Praktická zkouška z odborných předmětů (Podnikání v gastronomii, Učební praxe)

Nabídka nepovinných zkoušek – profilová část

  • Anglický jazyk – ústní forma
  • Matematika – písemná forma

Okruhy učiva pro přípravu k maturitní zkoušce

Obor vzdělání s maturitní zkouškou 65-41-L/01 Gastronomie

Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání

 

Kritéria pro hodnocení maturitní zkoušky

Obor vzdělání s maturitní zkouškou 65-41-L/01 Gastronomie

Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání