Inspekční zpráva :: Střední odborné učiliště gastronomie
U Krbu 45/521, 108 00 Praha 10 – Malešice

Inspekční zpráva

Závěry poslední inspekční zprávy

Předmět inspekční činnosti

Hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání podle § 174 ods.2 písm. b) školského zákona.

Charakteristika

Škola vykonává činnost v souladu s rozhodnutím o zařazení do rejstříku škol a školských zařízení. Vychází přitom z dlouholeté tradice v gastronomických oborech. Pro školu je charakteristická vysoká úroveň odborného vzdělávání a kvalitní příprava budoucích absolventů na vstup do praxe. Tím se řadí mezi vyhledávané střední školy zaměřené na gastronomii.

Hodnocení podmínek vzdělávání ve vztahu ke vzdělávacím programům

Škola má promyšlenou koncepci vzdělávání. Demokratický styl řízení vytváří pozitivní vztahy na pracovišti, účast zaměstnanců na činnostech školy je vysoká, jsou nastavena jasná pravidla a funkční informační a kontrolní systém. Partnerské vztahy s profesními organizacemi jsou rozvíjeny na vysoké úrovni.  Patrná je péče o materiální vybavení školy, je dbáno na estetiku prostředí, moderní vybavení, má kvalitní zázemí pro rozvoj odborných činností. Kvalitu vzdělávání pozitivně ovlivňuje promyšlené hospodaření s finančními prostředky.

Podmínky vzdělávání mají výbornou úroveň.

 

Hodnocení průběhu vzdělávání ve vztahu ke vzdělávacím programům

Školní vzdělávací programy jsou kvalitně zpracovány a kvalitně naplňovány. Odborné vzdělávání je organizačně a metodicky velmi dobře propracované. Žáci mají optimální podmínky pro přípravu ke vstupu na trh práce. Práce v hodinách všeobecně vzdělávacích předmětů je efektivní, využívá se didaktické techniky.

Průběh vzdělávání má výbornou úroveň.

 

Hodnocení výsledků vzdělávání ve vztahu ke vzdělávacím programům

Funkční poradenský systém, spolupráce pedagogů, podpora žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a práce se žáky vede k tomu, že žáci si osvojují ve vysoké míře především odborné kompetence.

Výsledky vzdělávání mají výbornou úroveň.