U Krbu 45/521, 108 00 Praha 10 – Malešice

Kurzy

Seminář Raw food stravy,

který pořádali 20. října 2015provozovatelé kavárny My Raw Café v Dlouhé ulici v Praze, seznámil zúčastněné žáky a učitele oborných předmětů a odborného výcviku naší školy s podstatou tohoto typu stravování.

Raw food strava je strava, jež je připravována ze surovin, které jsou zpracována do maximální teploty 42°C, a proto si zachovává svoji „živou hodnotu“ všech enzymů a vitamínů. Přispívá tudíž k prevenci vzniku většiny civilizačních chorob a zpomaluje stárnutí. Veškeré výrobky jsou připravovány z čerstvých a čistě rostlinných surovin, které neobsahují ani lepek, laktózu, ani cukr.

Tato strava nemusí chutnat všem, ale někteří jsou z ní nadšení. A i o to v gastronomii jde – uspokojit co nejširší spektrum strávníků.                                                     

                                                                                                              

                                                             

                              

 

 

 

Gastronomický kurz pro tureckou skupinu „České omáčky“

27. a 28. ledna 2015
3. a 5. února 2015

Program kurzu:

  •   Charakteristika českých omáček
  •   Zásady při přípravě omáček
  •   Nové trendy v české gastronomii
  •   Ukázky přípravy různých omáček
  •   Praktická část  příprava omáček