Kurzy
Seminář Raw food stravy,
který pořádali 20. října 2015provozovatelé kavárny My Raw Café v Dlouhé ulici v Praze, seznámil zúčastněné žáky a učitele oborných předmětů a odborného výcviku naší školy s podstatou tohoto typu stravování.
Raw food strava je strava, jež je připravována ze surovin, které jsou zpracována do maximální teploty 42°C, a proto si zachovává svoji „živou hodnotu“ všech enzymů a vitamínů. Přispívá tudíž k prevenci vzniku většiny civilizačních chorob a zpomaluje stárnutí. Veškeré výrobky jsou připravovány z čerstvých a čistě rostlinných surovin, které neobsahují ani lepek, laktózu, ani cukr.
Tato strava nemusí chutnat všem, ale někteří jsou z ní nadšení. A i o to v gastronomii jde – uspokojit co nejširší spektrum strávníků.
Gastronomický kurz pro tureckou skupinu „České omáčky“
Program kurzu:
- Charakteristika českých omáček
- Zásady při přípravě omáček
- Nové trendy v české gastronomii
- Ukázky přípravy různých omáček
- Praktická část příprava omáček