Maturitní zkoušky 2017/2018
Losování zadání k praktické maturitní zkoušce - obor gastronomie: 13. února 2019
Odevzdání přehledu četby vyučujícímu LEV: 29. března 2019
Uzavření známek za 2. pololetí: 24. dubna 2019 (12:00 hodin)
Pedagogická rada: 25. dubna 2019 (15:15 hodin)
Vydávání vysvědčení za poslední ročník: 29. dubna 2019
Studijní volno – obor Gastronomie:
Více zde: https://www.souukrbu.cz/zaci-a-rodice/organizace-skolniho-roku#maturita
Více zde: https://www.souukrbu.cz/zaci-a-rodice/organizace-skolniho-roku#maturita
Více zde: https://www.souukrbu.cz/zaci-a-rodice/organizace-skolniho-roku#maturita
26. a 30. dubna 2019, 15. - 17. května 2019
Více zde: https://www.souukrbu.cz/zaci-a-rodice/organizace-skolniho-roku#maturita
Studijní volno – obor Podnikání:
26. a 30. dubna 2019, 15. - 17. května 2019
Přihlášení do Výsledkového portálu žáka
Maturanti, kteří se přihlásili k maturitní zkoušce JARO 2019, se registrují do Výsledkového portálu žáka na www.cermat.cz – vlevo Výsledkový portál žáka – uprostřed stránky modře Postup pro registraci a udělení souhlasu se zasíláním dokumentů. POZOR! Nestačí se jen registrovat, nutno udělit zmíněný SOUHLAS! Údaje k přihlášení jsou na Výpisu z přihlášky, který každý přihlášený obdržel proti podpisu v prosinci 2018. Prosíme maturanty, aby registraci provedli do konce února 2019.
Přihlašování k maturitním zkouškám na termín JARO 2019
OPAKUJÍCÍ ŽÁCI Z MINULÝCH LET se přihlašují u Ing. Soukupové
v následujících termínech a časech:
Pondělí 19. 11. 2018 |
15:00-16:00 |
Úterý 20. 11. 2018 |
8:00-9:00 |
Středa 21. 11. 2018 |
8:00-9:00 |
Čtvrtek 22. 11. 2018 |
15:00-16:00 |
Pondělí 26. 11. 2018 |
8:00-9:00 |
Úterý 27. 11. 2018 |
8:00-9:00 |
Čtvrtek 29. 11. 2018 |
15:00-16:00 |
Pondělí 3. 12. 2018 |
14:00-15:00 |
POZOR! Přihlášení maturanti jsou povinni si převzít Výpis z přihlášky k maturitní zkoušce –
po ukončení přihlašování budou vypsány zase dny a termíny pro jejich vyzvednutí.
STÁVAJÍCÍ ŽÁCI se přihlašují u svých třídních učitelů.
Výpis z přihlášky k maturitní zkoušce
OPAKUJÍCÍ ŽÁCI Z MINULÝCH LET si VÝPIS vyzvedávají u Ing. Soukupové v následujících termínech a časech:
Úterý 11. 2. 2018 8:00-9:30
Čtvrtek 13. 12. 2018 15:30-16:30
Pátek 14. 12. 2018
9:00-9:30 11:00-13:00
Pondělí 17. 12. 2018 10:00-11:00
Středa 19. 12. 2018 8:15-9:00
POZOR! Přihlášení maturanti jsou povinni si Výpis z přihlášky k maturitní zkoušce vyzvednout nejdéle 19. 12. 2018 – stanoveno Ministerstvem školství ČR.
STÁVAJÍCÍ ŽÁCI obdrží VÝPIS od svých třídních učitelů.
Společná část maturitní zkoušky - data a časy budou upřesněny
datum |
předmět zkoušky |
druh zkoušky |
čas |
2. – 10. 5. 2019 | Český jazyk a literatura | Písemná práce | |
2. – 10. 5. 2019 |
Matematika |
Didaktický test |
|
2. – 10. 5. 2019 |
Anglický jazyk |
Písemná práce |
|
2. – 10. 5. 2019 |
Český jazyk a literatura |
Didaktický test |
|
2. – 10. 5. 2019 |
Německý jazyk |
Písemná práce |
|
2. – 10. 5. 2019 |
Anglický jazyk |
Didaktický test |
|
2. – 10. 5. 2019 |
Německý jazyk |
Didaktický test |
|
20. - 24. 5. 2019 |
Český jazyk a literatura |
Ústní zkouška |
dle harmonogramu |
20. - 24. 5. 2019 |
Anglický jazyk |
Ústní zkouška |
dle harmonogramu |
20. - 24. 5. 2019 |
Německý jazyk |
Ústní zkouška |
dle harmonogramu |
Profilová část maturitní zkoušky
Písemná část:
14. května 2019 obor Podnikání 8:00 Účetnictví
Praktická část:
3. a 4. dubna 2019 Gastronomie dle harmonogramu
13. května 2019 Podnikání 8:00
Ústní část:
20. - 24. května 2019 dle harmonogramu
Obsah maturitní zkoušky
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 65-41-L/01 Gastronomie
Společná část
- Český jazyk a literatura
- Cizí jazyk nebo Matematika
Profilová část
- Teoretická zkouška z ekonomických předmětů (Ekonomika, Evidence hospodaření, Management, Marketing služeb) – ústní forma
- Teoretická zkouška z odborných předmětů (Výroba pokrmů, Technika odbytu, Nauka o výživě) – ústní forma
- Praktická zkouška z odborných předmětů (Provoz v gastronomii, Výroba a odbyt v gastronomii)
Nabídka nepovinných zkoušek – profilová část
- Anglický jazyk – ústní forma
- Německý jazyk – ústní forma
- Matematika – písemná forma
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání
Společná část
- Český jazyk a literatura
- Cizí jazyk nebo Matematika
Profilová část
- Teoretická zkouška z ekonomických předmětů (Ekonomika, Management a marketing) – ústní forma
- Účetnictví – písemná forma
- Praktická zkouška z odborných předmětů (Podnikání v gastronomii, Učební praxe)
Nabídka nepovinných zkoušek – profilová část
- Anglický jazyk – ústní forma
- Německý jazyk – ústní forma
- Matematika – písemná forma
Okruhy učiva pro přípravu k maturitní zkoušce
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 65-41-L/01 Gastronomie
- Četba k maturitě
- Matematika
- Ekonomika
- Marketing služeb, Management
- Evidence hospodařeni
- Provoz v gastronomii
- Nauka o výživě
- Výroba pokrmů
- Technika odbytu
- Anglický jazyk
- Anglický jazyk (dobrovolná zkouška)
- Německý jazyk
- Německý jazyk (dobrovolná zkouška)
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání
- Četba k maturitě
- Management a marketing
- Účetnictví
- Podnikání v gastronomii
- Matematika
- Ekonomika
- Učební praxe – Management a marketing
- Učební praxe – Základy práva, Pracovní prostředí
- Učební praxe – Ekonomika
- Anglický jazyk
- Anglický jazyk (dobrovolná zkouška)
- Německý jazyk
- Německý jazyk (dobrovolná zkouška)