Maturitní zkoušky 2021 / 2022
Harmonogram maturitních zkoušek jaro 2022
Společná část
|
|
2. - 5. května 2022
|
Profilová část - nástavbové studium - obor Podnikání
|
- písemná maturitní práce z ČJ
- písemná maturitní práce z cizího jazyka
|
27. dubna 2022
28. dubna 2022
|
- písemná zkouška z účetnictví
|
17. května 2022
|
|
16. května 2022
|
|
23 . - 27. května 2022
|
Profilová část - obor gastronomie
|
- písemná maturitní práce z ČJ
- písemná maturitní práce z cizího jazyka
|
27. dubna 2022
28. dubna 2022
|
- losování praktické zkoušky
|
23. února 2022
|
|
20. -22. dubna 2022
|
|
23 . - 27. května 2022
|
Uzavření známek za 2. pololetí: 26. dubna 2022 (12:00 hodin)
Odevzdání přehledu četby vyučujícímu LEV: do 31. března 2022
Podmínky výběru četby do seznamu jsou uvedeny ve školním seznamu četby – Četba k maturitě
Slavnostní předávání maturitních vysvědčení
2. června 2022.
Obsah maturitní zkoušky
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 65-41-L/01 Gastronomie
Společná část
- Český jazyk a literatura - didaktický test
- Cizí jazyk nebo Matematika - didaktický test
Profilová část
- Český jazyk a literatura - ústní zkouška
- Cizí jazyk - ústní zkouška
- Teoretická zkouška z ekonomických předmětů (Ekonomika, Evidence hospodaření, Marketing a management) – ústní forma
- Praktická zkouška z odborných předmětů (Provoz v gastronomii, Výroba a odbyt v gastronomii, Výroba pokrmů, Technika odbytu, Nauka o výživě)
Nabídka nepovinných zkoušek – profilová část
- Anglický jazyk – ústní forma
- Německý jazyk – ústní forma
- Matematika – písemná forma
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání
Společná část
- Český jazyk a literatura - didaktický test
- Cizí jazyk nebo Matematika - didaktický test
Profilová část
- Český jazyk a literatura - ústní zkouška
- Cizí jazyk - ústní zkouška
- Teoretická zkouška z ekonomických předmětů (Ekonomika, Management a marketing) – ústní forma
- Účetnictví – písemná forma
- Praktická zkouška z odborných předmětů (Podnikání v gastronomii, Učební praxe)
Nabídka nepovinných zkoušek – profilová část
- Anglický jazyk – ústní forma
- Německý jazyk – ústní forma
- Matematika – písemná forma
Okruhy učiva pro přípravu k maturitní zkoušce
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 65-41-L/01 Gastronomie
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání
Kritéria pro hodnocení maturitní zkoušky
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 65-41-L/01 Gastronomie
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání