Maturitní zkoušky 2022 / 2023
Harmonogram maturitních zkoušek jaro 2023
Společná část
|
|
2. května 2023 8:00 Matematika
2. května 2023 13:30 Anglický jazyk
3.května 2023 8:00 Český jazyk a literatura
|
Profilová část - nástavbové studium - obor Podnikání
|
- písemná maturitní práce z ČJ
- písemná maturitní práce z cizího jazyka
|
25. dubna 2023
27. dubna 2023
|
- písemná zkouška z účetnictví
|
16. května 2023
|
|
15. května 2023
|
|
22 . - 26. května 2023
|
Profilová část - obor gastronomie
|
- písemná maturitní práce z ČJ
- písemná maturitní práce z cizího jazyka
|
25. dubna 2023
27. dubna 2023
|
- losování praktické zkoušky
|
22. února 2023
|
|
18. - 20. dubna 2023
|
|
22 . - 26. května 2023
|
Uzavření známek za 2. pololetí: 24. dubna 2023 (16:00 hodin)
Odevzdání přehledu četby vyučujícímu LEV: do 31. března 2023
Podmínky výběru četby do seznamu jsou uvedeny ve školním seznamu četby – Četba k maturitě
Slavnostní předávání maturitních vysvědčení
5. června 2023 - Vršovický zámeček
Obsah maturitní zkoušky
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 65-41-L/01 Gastronomie
Společná část
- Český jazyk a literatura - didaktický test
- Cizí jazyk nebo Matematika - didaktický test
Profilová část
- Český jazyk a literatura - ústní zkouška
- Cizí jazyk - ústní zkouška
- Teoretická zkouška z ekonomických předmětů (Ekonomika, Evidence hospodaření, Marketing a management) – ústní forma
- Praktická zkouška z odborných předmětů (Provoz v gastronomii, Výroba a odbyt v gastronomii, Výroba pokrmů, Technika odbytu, Nauka o výživě)
Nabídka nepovinných zkoušek – profilová část
- Anglický jazyk – ústní forma
- Německý jazyk – ústní forma
- Matematika – písemná forma
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání
Společná část
- Český jazyk a literatura - didaktický test
- Cizí jazyk nebo Matematika - didaktický test
Profilová část
- Český jazyk a literatura - ústní zkouška
- Cizí jazyk - ústní zkouška
- Teoretická zkouška z ekonomických předmětů (Ekonomika, Management a marketing) – ústní forma
- Účetnictví – písemná forma
- Praktická zkouška z odborných předmětů (Podnikání v gastronomii, Učební praxe)
Nabídka nepovinných zkoušek – profilová část
- Anglický jazyk – ústní forma
- Matematika – písemná forma
Okruhy učiva pro přípravu k maturitní zkoušce
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 65-41-L/01 Gastronomie
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání
Kritéria pro hodnocení maturitní zkoušky
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 65-41-L/01 Gastronomie
Obor vzdělání s maturitní zkouškou 64-41-L/51 Podnikání